FAQ / Contact

Heeft u een vraag over de Run for The Hunger Project?

Bekijk dan eerst of u via onderstaande uw antwoord kunt vinden. Lukt dit niet, dan staan wij u graag te woord. U kunt per mail contact opnemen met de Run for The Hunger Project via info@runforthehungerproject.nl of telefonisch via House of Sports, +31 (0)20-472 04 84

 • Het inschrijven lukt niet. Wat moet ik doen?

  Controleer eerst of uw naam onder het kopje inschrijven en dan deelnemers terug te vinden is. Als uw (team-) naam tussen de deelnemers staat is de inschrijving gelukt. Staat uw naam er niet tussen en is het bedrag wel van uw rekening afgeschreven? Neem dan contact op via info@runforthehungerproject.nl .

 • Ik heb mij ingeschreven als team, maar weet nog niet alle namen van mijn team. Kan ik dit later doorgeven?

  Het is mogelijk om de namen van de teamleden op een later moment door te geven. We hebben bij inschrijving alleen de naam nodig van de teamcaptain. De namen van de overige teamleden kunnen tot een week voor de Run for The Hunger Project per mail worden doorgegeven of via de link die u heeft ontvangen in de bevestigingsmail van uw inschrijving.

 • Mijn team bestaat uit meer dan 6 deelnemers. Hoe worden de tijden berekend?

  Wanneer een team uit meer dan 6 deelnemers bestaat, gelden de tijden van de twee snelste deelnemers op de 10 km en de vier snelste deelnemers op de 5 km. Alle deelnemers van het team krijgen een officieel startbewijs.

 • Als we minder dan 6 mensen hebben of een andere verdeling van de te lopen kilometers kunnen we dan toch meedoen?

  Ja, dat kan. Jullie doen dan alleen niet mee in het officiële teamklassement, want daarvoor hebben we 4 x 5 km en 2 x 10 km nodig. Wel doet iedereen gewoon mee in de individuele klassementen. Jaarlijks is er een aantal teams dat op die manier gezamenlijk de 5 km of de 10 km loopt. Dat kan dus ook gewoon.

 • Wat is het verschil tussen inschrijfgeld en donatiegeld?

  Bij inschrijving betaalt u direct uw inschrijfgeld: € 250 voor een individuele inschrijving of € 1000 als team (6 personen). U betaalt dit bedrag om mee te mogen doen. Wij vragen u daarnaast om extra donatiegeld te werven. Dit kunt u doen via uw persoonlijke pagina of teampagina, waar vrienden, familie, collega’s etc. een bijdrage kunnen doen.

 • Ben ik verplicht extra donatiegeld te werven?

  Wij kunnen u niet verplichten tot het werven van donatiegelden. U betaalt immers al inschrijfgeld. Maar het zou wel heel fijn zijn als u extra donatiegeld werft. Het inschrijfgeld en eventuele extra donatiegelden komen volledig ten goede van The Hunger Project. Dus hoe meer donaties, des te meer geld om effectief honger te bestrijden. In 2030 kan chronische honger verleden tijd zijn. Dáár doen we het voor!

 • Hoe doneer ik aan een deelnemer of team?

  Een donatie aan een persoon of team kan via de button ‘inschrijven’ en vervolgens ‘deelnemers’. Klik vervolgens op de juiste (team)naam en doneer direct via iDEAL online.

 • Ik wil doneren vanuit het buitenland. Wat nu?

  Wanneer u een donatie vanuit het buitenland wil doen, gaat dat per handmatige overboeking. Neem hiervoor contact op met de organisatie via info@runforthehungerproject.nl . 

 • Wat gebeurt er met het inschrijfgeld?

  De totale opbrengst van Run for The Hunger Project, dat wil zeggen inschrijf- en donatiegelden, minus de kosten van het betalingsverkeer komen ten goede aan stichting The Hunger Project. De kosten voor de organisatie van het evenement worden gefinancierd door sponsoren. The Hunger Project ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap en leiderschap, zodat de mensen in Benin zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger. Lees meer over The Hunger Project Benin.

 • Waarom Benin?

  Benin, in West-Afrika, staat in de onderste rij van de Human Development Index (166e). Van alle inwoners komt 72% rond van minder dan twee euro per dag; verreweg het grootste deel van de Beninesen met chronische honger en armoede zijn kleinschalige boerinnen en boeren. Grote aantallen jongeren zien geen toekomst meer in hun dorp, en trekken als kansarme dagloner naar de stad, of nog verder - naar het buitenland. Terwijl er volop lokale kansen zijn, mits je ze maar herkent.

  In 2018 wil The Hunger Project een kantelpunt veroorzaken in Benin, door er voor te zorgen dat een ‘kritische massa’ mensen vrij is van honger en armoede, en een florerende toekomst ziet. Waardoor de rest van het land hun voorbeeld volgt. Daar werken wij nu al ruim tien jaar aan, onder andere met steun van de Run van The Hunger Project, de Nederlandse ambassade in Benin, de Nederlandse Postcode Loterij en Katakle: een investeerdersgroep met een honderdtal Nederlandse ondernemers en ondernemende stichtingen.

 • Mede Mogelijk gemaakt door:
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description