Resultaat Run for The Hunger Project 2015

Op 1 november vond de 9e editie van de Run for the Hunger Project plaats. Hét b2b hardloopevent vanuit het Olympisch Stadion richting Amsterdamse Bos en retour met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor The Hunger Project. En dat laatste is gelukt! Bijna € 200.000,- werd er door de 100 deelnemende Business Teams opgehaald ter bestrijding van de honger in het Afrikaanse Benin.

Ruim 800 lopers van onder andere PwC, Stern, HAK en Indutrade liepen 5 of 10 kilometer voor The Hunger Project Benin. En  meer dan 100 kids renden een of twee rondes in het Olympisch Stadion. Het team van Loyens & Loeff kwam als eerste over de finish en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht, gevolgd door NL Healthcare en Allen & Overy. Het team van Indutrade haalde opnieuw het meeste sponsorgeld op. De Run for The Hunger Project is mogelijk gemaakt door NPM Capital en verschillende sponsoren.

Bekijk de foto's

De beste investering mogelijk
Met 9 edities van de Run for The Hunger Project werd er bijna 1,5 miljoen euro opgehaald. Die spectaculaire opbrengst investeert The Hunger Project in het platteland van Benin. Daar worden duizenden lokale vrijwilligers getraind in ondernemerschap en leiderschap. Zodat zij zélf het heft in eigen hand kunnen nemen. Want als mensen durven dromen, en de kans krijgen, boeken ze buitengewone resultaten. Zoals het einde van honger. Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch leven er nog steeds bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger in de komende 15 jaar naar nul.

Rendement Run for The Hunger Project
Mede dankzij de opbrengst van de Run for the Hunger Project werden o.a. onderstaande resultaten bereikt: 

 • 4 epicentra werden gebouwd in Gbégourou, Gohomey, Guinagourou en Klouékanmè. Daar maken in totaal 56.120 mensen in 27 dorpen gebruik van.
 • Voedselzekerheid: bijna 110.000 kilo voedsel werd opgeslagen in de voedselbanken van deze epicentra. Mensen kunnen daardoor terugvallen op betaalbaar voedsel als de voorraad schaars wordt. En zo zijn ze niet overgeleverd aan de woekerprijzen van handelaren. 
 • Nutrition: in epicentrum Avlamé is een speciale kliniek gebouwd om ondervoeding tegen te gaan. Het gewicht en de gezondheid van kinderen wordt in de gaten gehouden, en bijna 4000 mensen krijgen voorlichting over gezonde voeding.
 • Water: in epicentrum Akpadanou en Avlamé zijn watervoorzieningen aangelegd, waardoor ruim 16.000 inwoners toegang hebben tot veilig drinkwater.
 • Microfinanciering: niet alleen lenen, maar ook sparen. In Gbégourou, Gohomey, Guinagourou en Klouékanmè spaarden bijna 1700 mensen ruim 80.000 dollar bij elkaar.

Impact
De opbrengst van de Run for The Hunger Project komt geheel ten goede aan het werk van The Hunger Project in Benin. Een investering in het werk van The Hunger Project heeft de grootste kans op impact volgens onafhankelijke onderzoeken van de Nationale Goede Doelen Test en de Goede Doelen Monitor. The Hunger Project scoort consistent de hoogst mogelijk haalbare punten. Daarnaast is The Hunger Project koploper bij de Transparantprijs, en scoort het jaarverslag Triple-A.

Ga terug >>>

 • Mede Mogelijk gemaakt door:
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description