Speciale acties tijdens de 10e Run

Dit jaar vieren we het 10-jarig jubileum van de Run. Vier bedrijven deden al die 10 jaren mee: PwC, NPM, Van Oord en Stern. Om dat te vieren worden deze teams voorin het start-vak opgesteld: zij mogen als eerste beginnen. En dan zullen wij extra hard voor ze juichen.

Speciale gast is Emmanuel Midete, Mobilisation Officer bij The Hunger Project Benin. Hij is er als transformatie-trainer verantwoordelijk voor, dat vele duizenden mensen op het diepe platteland van Benin durven dromen van een betere toekomst, en zo goed gaan samenwerken dat dat ook waarheid wordt. Van “I can’t” naar “I can” naar “We can”. En van afhankelijkheid naar durven dromen en geloven dat het anders kan.

Nieuw in het programma zijn de Unlikely Runners: dit team van niet-hardlopers komt na de Kidsrun en voor het startsein van de Run for The Hunger Project in actie. Ze trekken voor één keer hardloopschoenen aan. Onder luid gejuich, en onder aanvoering van Emmanuel Midete en Carel van Bemmelen zetten de Unlikely Runners alles op alles om twee rondjes in het stadion – dus 800 m – te hardlopen. .

Al jarenlang vaste prik op de Run: de mannen van Friends Run for The Hunger Project maken hun jaaropbrengst bekend. Zij rennen sinds 2008 al het hele jaar gesponsord voor The Hunger Project Benin. Maar dit jaar is de laatste keer. Onder andere door de nodige blessures vinden de mannen het tijd voor wat nieuws. Ze broeden op nieuwe acties voor Benin – wordt dus vervolgd!

Jan van Andel fietste de afgelopen 3 jaar élke dag gesponsord voor The Hunger Project Benin. Met zijn actie Friends Cycle for The Hunger Project fietste hij dik 60.000km – dat is 1,5 keer de wereld rond! Jan overhandigt tijdens de Run zijn jaaropbrengst, maar presenteert ook het totaalbedrag dat hij in die 3 jaar heeft opgehaald. Petje af voor Jan!

En tenslotte, heel bijzonder: de 16-koppige Beninese band Sagbohan Danialou treedt op tijdens de Run! En extra bijzonder: dit optreden wordt gesponsord door de Nederlandse Vereniging van Beninezen – die trouwens zelf ook met een team meedoen.

Ga terug >>>

  • Mede Mogelijk gemaakt door:
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description