Benin

Benin, in West-Afrika, staat in de onderste rij van de Human Development Index (166e). Van alle inwoners komt 72% rond van minder dan twee euro per dag; verreweg het grootste deel van de Beninezen met chronische honger en armoede zijn kleinschalige boerinnen en boeren. Grote aantallen jongeren zien geen toekomst meer in hun dorp, en trekken als kansarme dagloner naar de stad, of nog verder - naar het buitenland. Terwijl er volop lokale kansen zijn, mits je ze maar herkent.

The Hunger Project Benin werkt in 18 gebieden (“epicentra”) op het platteland. Die 18 epicentra omvatten 183 dorpen, waar 300.000 mensen wonen. Met 1000 getrainde, actieve vrijwilligers, en inmiddels 312 slimme partnerschappen met bijvoorbeeld de lokale overheid en andere organisaties, zijn zij op weg naar het einde van honger en armoede.

Honger en armoede zijn complexe, meervoudige problemen. Daarom pakt The Hunger Project de wortels ervan grondig aan. Van toegankelijke gezondheidszorg tot het tegengaan van ondervoeding, van het stimuleren van ondernemerschap en microfinanciering, tot het tegengaan van kindhuwelijken. Het ultieme doel is zelfredzaamheid: de dorpsgemeenschappen gaan zelfredzaam verder, zonder steun van The Hunger Project.

Voor ons is een gemeenschap zelfredzaam als er sprake is van zichtbare en meetbare vooruitgang op tenminste acht verschillende gebieden, zoals empowerment van vrouwen en meisjes, verbeterde opbrengst uit landbouw en minder honger en ondervoeding. Waarbinnen elke gemeenschap zelf doelen bepaalt, plant en uitvoert. Lokale vrijwilligers worden daarbij gecoacht door The Hunger Project. Want blijvende zelfredzaamheid komt er uiteindelijk alleen op eigen kracht, en in het eigen tempo.

De epicentra Kissamey, Avlamè en Bétérou bereiken naar verwachting eind 2016 hun eigen drempeltoets voor zelfredzaamheid. En tot 2020 bereiken ook de andere gebieden die status.Meer informatie is te vinden op de website van The Hunger Project.


Investeren in het einde van honger in Benin

Ga terug >>>

  • Mede Mogelijk gemaakt door:
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description