Epicentrumstrategie

In Benin, en zeven andere Afrikaanse landen, werkt The Hunger Project met een lokale staf en boerengemeenschappen aan het beëindigen van honger via de epicentrumstrategie. Een epicentrum bestaat uit 10 tot 15 dorpen, waarin gemiddeld ongeveer 13.000 mensen op loopafstand van elkaar wonen. Deze mensen werken samen om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Omdat bij honger en armoede heel veel verschillende factoren een rol spelen, pakt The Hunger Project die factoren in de epicentrumstrategie allemaal aan. Méér opbrengst uit de landbouw – en die bewerken, veilig bewaren en voor een goede prijs verkopen; gezondheidszorg van voorlichting tot behandeling; onderwijs voor kleuters én voor volwassenen; veilig sparen en voordelig lenen; voorlichting over gezonde voeding; en veel aandacht voor het versterken van de voorlopers – lokale leiders, en mensen met de ambitie om een lokale leider te worden. Met veel extra aandacht voor vrouwelijke leiders.

Fysiek gezien is een epicentrum een dienstencentrum in het midden van de regio. Hierin zijn een kleuterschool, een medische post, een door vrouwen gerunde bank waar microkredieten worden verstrekt, een trainingsruimte en een voedselbank gevestigd. Rond het gebouw liggen gezamenlijke akkers.

Na zo’n acht jaar training en begeleiding door The Hunger Project, werken zij uiteindelijk zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samen, dat ze voortaan zelf verder kunnen. Zonder honger en zonder armoede, maar bovendien ook in staat om nieuwe uitdagingen in de toekomst effectief samen aan te pakken: zelfredzaam.

Lees meer over de epicentrumstrategie.

 

 

Ga terug >>>

  • Mede Mogelijk gemaakt door:
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description