The Hunger Project

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch leven er nog steeds bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger in de komende 15 jaar naar nul.

Van de mensen met honger leeft 85% op het platteland. Honger wordt, anders dan de meeste mensen denken, maar in een klein deel van de gevallen veroorzaakt door droogte of door oorlog. Veruit de meeste mensen met honger hebben chronische honger. Zij hebben dag in, dag uit te weinig, of te eenzijdig eten.

The Hunger Project investeert in deze mensen. Wij zien geen miljoenen monden om te voeden, maar juist miljoenen ondernemende en veerkrachtige mensen. Want mensen met honger zijn niet het probleem – zij zijn de oplossing. Dát is de filosofie van The Hunger Project. Daarom investeren wij in Afrika, Azië en Latijns- Amerika in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze straks op eigen kracht verder kunnen. The Hunger Project werkt aan een mentaliteitsverandering door mensen te laten durven dromen van een toekomst zonder honger. En helpt ze vervolgens om die droom ook zelf waar te maken.

Meer informatie over The Hunger Project is te vinden op www.thehungerproject.nl

Impact
Een investering in het werk van The Hunger Project heeft van de grootste kans op impact, volgens onafhankelijke onderzoeken van de Nationale Goede Doelen Test en de Goede Doelen Monitor. The Hunger Project scoort consistent de hoogst mogelijk haalbare punten. Daarnaast is The Hunger Project koploper bij de Transparantprijs, en scoort het jaarverslag Triple-A.