Sportieve opvolger voor Run for The Hunger Project in 2020: The Zero Hunger Games

Op donderdag 21 mei 2020 vinden voor het eerst The Zero Hunger Games plaats. Een nieuw sportevenement voor bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan The Hunger Project en de opvolger van de Run for The Hunger Project. Op Hemelvaartsdag strijden tientallen Business Teams om de winst bij voetbalclub RODA ’23 in Amstelveen – voetballen jij en je collega’s mee? Schrijf je in voor The Zero Hunger Games op thezerohungergames.nl.

Van hardlopen naar voetballen

The Zero Hunger Games is een initiatief van José Cubo. Hij stond in 2006 ook aan de start van de Run for The Hunger Project: twaalf jaar lang renden tientallen Business Teams vanuit het Olympisch Stadion door Amsterdam en haalden samen ruim € 1.850.000 op voor The Hunger Project.

Sporten voor het einde van honger

We starten in 2020 met een voetbaltoernooi voor Business Teams in Amstelveen. Maar onze ambitie is groot: we hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een landelijk sportevent, waarbij iedere sportclub in Nederland kan aanhaken. Van fierljeppen tot hockey en van korfbal tot tennis: samen sporten we voor het einde van honger op 21 mei.

“Na twaalf edities is ‘mijn’ sportevent Run for The Hunger Project toe aan een nieuwe impuls. Daarom zet ik nu The Zero Hunger Games op – en ik hoop dat jij mee doet”

José Cubo, initiatiefnemer van de Run for The Hunger Project en The Zero Hunger Games: “De aanpak van The Hunger Project, gebaseerd op het stimuleren van ondernemerschap in lokale gemeenschappen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, spreekt mij enorm aan. Na twaalf edities is ‘mijn’ sportevent Run for The Hunger Project toe aan een nieuwe impuls. Daarom zet ik nu The Zero Hunger Games op – en ik hoop dat jij mee doet. Samen maken we The Zero Hunger Games net zo’n gigantisch succes.”

Dit zijn The Zero Hunger Games

  • Voetbaltoernooi voor bedrijven op 21 mei 2020 bij voetbalclub RODA ’23 in Amstelveen.
  • Meedoen kan als Business Team, ieder team telt 7 teamleden en er is 1 teamcaptain. De inschrijfkosten per team zijn € 1.000.
  • Uiteraard kunnen meerdere teams per bedrijf meedoen. Ook moedigen wij teamleden aan zich te laten sponsoren – en zo hun netwerk bij te laten dragen aan het succes van The Zero Hunger Games.
  • Net als bij de Run for The Hunger Project gaan alle inschrijfgelden naar The Hunger Project. Dat is mogelijk omdat de organisatiekosten gesponsord worden door hoofdsponsor NewPort Capital. Ook 25% van de kantineomzet van deze dag gaat naar The Hunger Project.

Doe je mee? Schrijf nu jouw Business Team in op thezerohungergames.nl en meld je aan voor dit Facebook-event.

Blijf je liever hardlopen? Doe dan in juni mee aan de ZuidasRun2020 en ren voor The Hunger Project! Schrijf je in op zuidasrun.nl om op de hoogte te blijven.