The Hunger Project

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch leven er nog steeds ruim 815 miljoen mensen met chronische honger. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger voor 2030 naar nul.

The Hunger Project investeert in Afrika, Azië en Latijns- Amerika in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze straks op eigen kracht verder kunnen. De opbrengst van de Run for The Hunger Project gaat geheel naar het werk van The Hunger Project in Benin.

Dit doet The Hunger Project in Benin
Benin, in West-Afrika, is een van de armste Afrikaanse landen. Veel inwoners hebben nog steeds geen toegang tot sociale basisvoorzieningen en zijn afhankelijk van zelfvoorzienende landbouw. The Hunger Project Benin werkt in 14 gebieden (“epicentra”) op het platteland. Die omvatten 90 dorpen, waar ruim 185.000 mensen wonen. Met 1.300 getrainde, actieve vrijwilligers, en slimme partnerschappen met bijvoorbeeld de lokale overheid en andere organisaties, zijn zij op weg naar het einde van honger en armoede.

Het ultieme doel in Benin
Het ultieme doel is dat de dorpsgemeenschappen uiteindelijk zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samenwerken, dat ze voortaan zelf verder kunnen. Zonder honger en zonder armoede, maar vooral in staat om nieuwe uitdagingen samen aan te pakken: zelfredzaam. De eerste 4 gebieden staan op eigen benen. Met indrukwekkende resultaten, zoals in het epicentrum Zakpota:

  • 96% minder huishoudens hebben honger
  • 95% gelooft dat zij zelf hun toekomst kunnen veranderen
  • 99% van de bevallingen gebeurt onder professionele begeleiding
  • 87% van de volwassenen kan lezen en schrijven
  • 12 keer zoveel huishoudens hebben toegang tot hygiënisch sanitair
  • Ruim 2 keer zoveel kinderen gaan naar de basisschool én middelbare school

We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet helemaal: de komende jaren volgen nog 14 zelfredzame gebieden.

Investeren met impact
Een investering in The Hunger Project is een investering met impact. De Goede Doelen Monitor, Goede Doelen Test en Transparantprijs beoordelen The Hunger Project consistent met de hoogst mogelijk haalbare punten als een transparante en betrouwbare organisatie, met de meeste kans op impact.

Meer over The Hunger Project