Wie zijn wij?

NPM Capital
NPM Capital, haar medewerkers en een groot aantal ondernemingen waarin NPM Capital investeert, dragen financieel bij aan de activiteiten van The Hunger Project. Daarbij worden mensen met honger niet als slachtoffers gezien, maar als krachtige individuen die zelf in staat zijn hun levensomstandigheden te verbeteren en een einde te maken aan de chronische voedseltekorten in hun gemeenschap. Initiatiefnemer van de Run is José Cubo. José was vanaf 2006 controller bij NPM Capital waar hij in aanraking kwam met The Hunger Project. José: “De principes van The Hunger Project spraken me aan en geld overmaken vond ik te makkelijk. Ik begon met een halve marathon waarbij ik me heb laten sponsoren − op mijn tijd en op de kilo’s die ik zou afvallen. Een jaar later kwam ik op het idee van de Run. Tijdens de eerste editie in 2007 renden 14 teams rondom de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Een jaar later stonden er al 25 teams aan de start en in het derde jaar waren dat er ruim 50. In 2010 verhuisden we naar het Olympisch Stadion in Amsterdam.”

Voor meer info: www.npm-capital.com

House of Sports 
Inmiddels is het evenement zo groot geworden dat in 2010 sportmarketingbureau House of Sports werd benaderd om de Run te organiseren. House of Sports is een full service sportmarketingbureau. Met een team, van zo’n 70 enthousiaste specialisten op het gebied van sportmarketing, werken we dagelijks in de mooie wereld van sport. Altijd beginnend met het ontwikkelen van een visie op de vraag welke rol sport voor onze opdrachtgevers kan spelen. Daarna schakelen wij door naar strategie en komen zaken aan bod als exposure, creatieve activatie en volledige executie. House of Sports werkt voor sporters, sportbonden en het bedrijfsleven en brengt deze werelden bij elkaar. House of Sports is er trots op dat zij sinds 2010 de Run for The Hunger Project mag organiseren.

Voor meer info: www.houseofsports.nl

The Hunger Project 

Mirjam Wulff: “Met de Run for The Hunger Project wordt op een fantastische manier geld opgehaald voor onze programma’s in het West-Afrikaanse Benin. Mede door het succes van de Run - in 2017 werd  € 110.000 euro opgehaald - werkten we in 18 gebieden op het platteland aan gezondheidszorg, onderwijs, microkredieten en trainingen op het gebied van landbouw, voedselzekerheid, ondernemerschap en gendergelijkheid.”

Voor meer info: www.thehungerproject.nl